RADIO SCORPIO. Studenten in de ether. (Dave Timmermans)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

9. Algemeen Besluit

 

In deze verhandeling werd getracht een volledige analyse te maken van de Leuvense lokale radiozender, Radio Scorpio. Om het huidige beleid te kunnen doorgronden, is het van belang rekening te houden met de geschiedenis van Scorpio. De zender is het resultaat van volhouders, van mensen die weten wat ze willen.

Dit blijkt ook uit de huidige samenstelling van de Raad van Beheer. De vier leden zetten zich dag en nacht in voor Scorpio. Dat een dergelijke inzet na verloop van tijd zijn tol eist, kwam ook in het verleden tot uiting. Vandaar ook de noodzaak om een dagelijks bestuur op te richten, want voorlopig valt en staat Radio Scorpio bij deze vier mensen. Het wegvallen van ÚÚn van de vier leden van de Raad van Beheer zou voor Scorpio een zware klap betekenen.

De nieuwsredactie van Scorpio, Scorpioscoops, is een redactie die nog met allerlei kinderziektes te maken krijgt. Vooreerst zijn er niet voldoende contacten, daarnaast zou voor een goed functioneren, gewerkt moeten worden met een continu´teit van stagiairs. De stagiairs zouden immers kunnen zorgen dat de structuur over de vijf dagen hetzelfde is.

De keuze om geen reclame uit te zenden, is een mooi ideaal. Toch zorgt dit ervoor dat men ergens anders inkomsten dient te halen. Bij Scorpio is men ervan overtuigd dat men bij de provincie Vlaams-Brabant en later op nog hoger niveau ook subsidies kan verwerven. Indien deze subsidies er niet zullen komen, zal er binnen Scorpio nog hevig gediscussieerd worden.

Radio Scorpio heeft een onmiskenbaar belang in de huidige consumptiemaatschappij. Op Scorpio komen muziekgenres aan bod die op andere radiozenders geweerd worden, omdat er niet voldoende luisteraars in ge´nteresseerd zouden zijn. Scorpio heeft zich nooit vastgehouden aan de kwantiteit van luisteraars. Het hoofddoel van Radio Scorpio is kwaliteit te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat er totaal geen rekening wordt gehouden met de luisteraars. Scorpio wil zich toeleggen op de moeilijkere en minder toegankelijke genres. Aangezien deze specifieke groepen niet enkel in Leuven en omstreken geen ander alternatief hebben dan Scorpio, is het van groot belang dat Scorpio in de toekomst ook via het net te beluisteren zal zijn.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende