„Rom dagegen hat mich richtig ergriffen”. Een onderzoek naar het gebruik van de antieke Oudheid door Adolf Hitler in Mein Kampf en de Tischgespräche. (Stijn Gevaert)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Bij het tot stand komen van deze verhandeling zijn er enkele mensen die van onschatbare waarde waren. Vooreerst wens ik Professor Dr. Toon Van Houdt te bedanken om twee jaar geleden dit onderwerp vol enthousiasme onder zijn vleugels genomen te hebben. In de afgelopen twee jaar zorgde hij voor de nodige feedback en druk, zodat dit resultaat mogelijk kon worden.

Ook mijn ouders, voor wie de afgelopen jaren de maanden mei en juni even – of zelfs nog meer – stresserend waren dan voor mij. Vooral zij bleven ook vertrouwen in mijn kunnen, toen ik mijn tweede kandidatuur moest overdoen. Ook hun financiële steun was onontbeerlijk voor mijn jaren in Oude Geschiedenis. Mijn ‘grote broer’ Bert, heeft me ook goed geholpen bij deze verhandeling. Hij bleef me altijd heel getrouw en vol interesse op de voet volgen. Ook in zijn vakantie heeft hij toch nog zijn kostbare tijd willen investeren in het lezen van enkele hoofdstukken. Mijn vriendin, Lieve, mag ik hier zeker niet vergeten. Ze bleef me motiveren wanneer er lastige momenten waren tijdens deze verhandeling (en die waren er eerlijk gesproken nogal dikwijls). Zij is het die ook mijn thesis van de eerste tot de laatste pagina gelezen heeft en me van de nodige commentaar voorzien. Uiteraard moet ik hier ook vele collega-thesisstudenten vermelden, die me de afgelopen maanden – toen het al wat drukker werd – het gevoel gaven dat ik niet alleen was. Zij begrepen en aanhoorden wat ik ‘doorstond’. Tot slot moet ik al die mensen bedanken die voor mij Leuven tot een onvergetelijke tijd gemaakt hebben. Dit waren vooral mijn kotgenoten, ex-kotgenoten, Klioten en vrienden die ik van mijn middelbare school heb overgehouden. Ze aanhoorden mijn klachten in examenperiodes, maar waren er nog het meest wanneer er geen examens waren. Ze zorgden dat er tijdens mijn jaren in Leuven geen dag verveling was.

 

Bedankt !

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende