Crossculturele ervaringen bij jongeren. Onderzoek naar de betekenis van en de impact op communicatiepatronen, mediagebruik en andere sociale handelingen. (Hanne Van Bosstraeten)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Aan het begin van wat het eindresultaat van vier jaar intensief leren en leven in de schoot van de Leuvense universiteit kan genoemd worden, hoort een welgemeend dankwoord. Het feit dat het schrijven van deze eerste twee regels een massale hoeveelheid aan mooie herinneringen en warme emoties oproept, is voor mezelf het ultieme bewijs van het welslagen van mijn opleiding, meer nog dan het cijferresultaat dat op deze bundel papier gekleefd wordt.

 

Zonder mijn Erasmuservaring in Jyväskylä (Finland) zou deze thesis er nooit gekomen zijn. De professoren interculturele communicatie, en in het bijzonder mijn copromotor Carine Cools, wil ik bedanken voor de diepgaande interesse die ze bij me opwekten in een domein dat me ongetwijfeld mijn verdere leven enorm zal blijven intrigeren. Ook mijn promotor, professor Leen D’Haenens, wil ik bedanken voor de kans en de mogelijkheden die ze me aangeboden heeft om mijn eigen interesses en enthousiasme in een wetenschappelijk kader te gieten, waardoor het afronden van deze verhandeling een niet-aflatende uitdaging voor me vormde.

 

Mama en papa, hoe kan ik jullie ooit genoeg bedanken? Mijn dankwoord aan jullie gaat veel verder dan de dankbaarheid voor alle levenskansen en levenslessen, jullie niet aflatende steun en interesse in alles wat ik onderneem. Ze wordt immers gedragen door een warme bewondering voor de manier waarop jullie in het leven staan en ervan genieten, iets wat ik mijn leven lang als voorbeeld zal meedragen. José en Cristhian, misschien is het wel dankzij jullie dat ‘het interculturele’ me van kleins af aan zo fascineerde. Bedankt voor de inspirerende broer-zus momenten. Meter, bompa, oma en opa, en de rest van de familie bedankt voor de eeuwige interesse en aanmoedigingen!!

 

Wat me echter het meest zal bijblijven van vier jaar Leuven zijn de fantastische vriendschappen waarvan ik mateloos heb genoten en waarvoor dank alleen ruim onvoldoende is. Stef, voor je atypische, maar zo inspirerende en eindeloos liefhebbende ‘beste vriend’ zijn, voor de dolgekke momenten en omdat ik zoveel van je geleerd heb. Bavo, LH-posse erelid, voor de extra dimensie aan onze Waverse thuisbasis.  Niels, Dae Jin, Wim, Noese, Bart, Hanne, Tine, Akati voor jullie heilige toevluchtsoord voor al mijn muzikale en andere hogere bezigheden. Keep the pirate’s spirit alive! Kaxke, omdat de onwaarschijnlijk geweldige voorbije 2,5 maand alleen maar het mooie begin zijn van … . Liesbet, Katroenz en Koen, jullie gaven me zo vaak die extra portie enthousiasme en levensvreugde, bedankt voor jullie geweldige vriendschap! Barrie, Maarten, Lienie, Jantje, Katrien, Elke en alle m’n andere knotsgekke mede-‘pol&soccertjes’, ook al zullen we mekaar nog vaak zien op eindeloos veel reüniekes, ik ga jullie Leuvense nabijheid missen! Hopelijk vinden we voldoende bruggen en regenbogen om ondanks de fysieke afstand in elkaars warme gezelligheid te kunnen blijven vertoeven. Reet voor eeuwig in ‘t hartje! 

 

 

…LOVE, PEACE AND UNITY…

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende