De negatieve gevolgen van humanitaire hulp op conflicten. Een gevalstudie van Caritas International BelgiŽ in het gebied van de Grote Meren, Centraal-Afrika. (Tine Deschacht)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

Het maken van deze eindverhandeling was een lange weg. De erasmus-onderbreking in Ierland zorgde ervoor dat het iets langer heeft geduurd dan aanvankelijk gepland. Gelukkig hebben velen me bijgestaan in deze moeilijke afsluiter van mijn academische loopbaan. Deze eindverhandeling zou niet zijn wat ze is zonder de steun van verschillende mensen. Ik wil hen hier dan ook voor bedanken.

 

Eerst en vooral wil ik mijn promotor Prof. Dr. Luc Reychler bedanken voor de kans die hij me heeft gegeven om me te kunnen verdiepen in dit interessante thema. Ik heb er veel uit bijgeleerd. Daarnaast wil ik zeker ook MichŤle Jacobs en Nico Van Dijck bedanken voor de continue begeleiding en het nalezen van de teksten. Hun kritische commentaar heeft me enorm geholpen.

 

Ook de hulporganisaties zijn mijn dank verschuldigd, en meer bepaald Erwin van Ďt Land, Hubert de Maere en Mirjam van Belle. Ze gaven mij interessante kennis mee die niet in de boeken stond geschreven.

 

Verder wil ik mijn familie bedanken voor de onvoorwaardelijke steun tijdens het voorbije jaar. Vooral mijn ouders, broer en tante die mij geholpen hebben bij het nalezen van de teksten, uittypen van de interviews en het geven van nieuwe ideeŽn. Tot in de late uurtjes hebben ze mij met raad en daad bijgestaan.

 

Tot slot nog alle vrienden, studie- en kotgenoten voor de toffe momenten en ontspanning tijdens drukke perioden. Zij maakten van deze vier jaar een onvergetelijke studententijd. Bedankt!

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende