Als Turkse moslims kiezen. De organisatie en mobilisatie van de Turkse gemeenschap in regio Gent in de aanloop van de tweede verkiezingen van Moslimexecutieve in BelgiŽ. (Ruth De Kesel)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Woord vooraf

 

Deze thesis was nooit tot stand kunnen komen zonder de aanwezigheid en hulp van een aantal mensen. Een bedankje hiervoor is dan ook absoluut niet misplaatst.

Eerst en vooral wil ik, traditiegetrouw maar ook erg oprecht, mijn ouders bedanken voor de morele, financiŽle en liefdevolle steun in mijn tweede studiekeuze. Na zes jaar een studerende dochter onder hun hoede mogen ze nu eindelijk rustig van hun pensioen genieten. Vervolgens wil ik mijn huisgenootjes Leen, Liesbet, Leentje, Jan en Aba bedanken voor hun steeds aangename aanwezigheid, goede vriendschap en oprechte steun tijdens studiefrustraties gedurende de afgelopen jaren. Daarnaast verdient mijn vriend Peter een dikke merci en lieve kus voor zijn leuke aanwezigheid en vele geduld, hetgeen een sterke morele steun vormde.

Specifiek naar de thesis toe dien ik vooral mijn begeleidster Meryem Kanmaz in de bloemetjes te zetten: zij stond steeds open voor vragen, motiveerde me gedurende de volledige thesis en gaf erg verrijkende informatie. Zij las ook de hele thesis enkele keren na en gaf meerdere tips. Het was zeer aangenaam om door haar begeleid te worden. Hiernaast wil ik ook alle mensen, die in het kader van het veldwerk open stonden om informatie te geven, bedanken. Ik denk hierbij aan Saban GŲk, Memet Sadik Karanfil, Abdullah Demircioglu, Harun TunÁ, Cemal Cavdarli, Mustafa Aslan, Bart Vancausenbroeck en Nedim Demirogullan. Ook mijn vader Arseen De Kesel en vriendin Leen Eerdekens, die de thesis nalazen, verdienen samen met Bindu De Knock, die de layout van de voorpagina verzorgde, een extra bedankje.

Aan al deze mensen: hartelijk bedankt!

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende