De slasherfilm onder het mes : een cultuur-kritische analyse van de Scream-trilogie van Wes Craven. (Ruud Hawinkel)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Bijlagen

 

Bijlage 1 Découpage in scènes: Scream

 

1. Casey is alleen thuis wanneer ze telefonisch wordt lastig gevallen door Ghostface. Hij heeft haar vriendje Steve bij zich en zal hem vermoorden wanneer Casey zijn kwisvragen over slasherfilms niet juist kan beantwoorden. Dat gebeurt uiteindelijk ook. Daarna wordt ook Casey door Ghostface vermoord. Caseys ouders komen thuis en vinden haar, opengesneden en opgeknoopt aan een boom in de tuin.

2. Sidney is in haar kamer wanneer ze buiten een geluid hoort. Haar vriendje Billy komt langs het raam haar kamer binnengekropen. Ze hebben een discussie over seks, waar Sidney duidelijk nog niet aan toe is.

3. Op school (Woodsboro High) verneemt Sidney wat er met Casey en Steve is gebeurd. De politie en de pers zijn overal aanwezig. De dader wordt gezocht op Woodsboro High.

4. Sidney wordt ondervraagd door de politie.

5. Sidney en haar vrienden bespreken de gebeurtenissen. De jongens spotten er een beetje mee.

6. Sidney is thuis en belt haar vriendin Tatum om te vragen of ze bij haar mag blijven slapen. Ze is namelijk alleen thuis omdat haar vader weg is voor zaken. Op de televisie ziet ze alleen maar nieuwsberichten over de moorden, waarbij de link wordt gelegd naar de moord op haar moeder, 1 jaar geleden. Sidney krijgt telefoon van Ghostface en hij valt haar huis binnen. Sidney kan zich op het nippertje op haar kamer opsluiten en de hulpdiensten verwittigen. Op dat moment komt Billy weer langs haar raam naar binnen gekropen. Wanneer er een mobiele telefoon uit zijn zak valt, denkt Sidney dat hij Ghostface is en vlucht weg. Buiten loopt ze tegen hulpsheriff Dewey aan. Billy en Sidney worden meegenomen naar het politiebureau.

7. Op het politiebureau probeert Dewey tevergeeft Sidney’s vader te bereiken. Billy wordt ondervraagd; zijn vader staat hem bij. Ondertussen belaagt de pers het politiebureau. Sidney verlaat met haar vriendin Tatum, de zus van Deputy Dewey, het bureau langs een achterdeur. Natuurlijk weet ook Gale Weathers deze uitgang te vinden. Ze wil Sidney interviewen, maar die verkoopt haar een dreun in haar gezicht.

8. Bij Tatum thuis krijgt Sidney telefoon. Het is Ghostface. Zou Billy – nog steeds op het politiebureau - dan toch niet de moordenaar zijn?

9. Dewey zet Tatum en Sidney af op school. Hij vertelt hen ook dat Billy is vrijgelaten. De meisjes worden overrompeld door de pers. Sidney stapt op Gale Weathers af. Ze spreken over de moord op Sidneys moeder. Sidney heeft Cotton Weary beschuldigd, waardoor die nu de doodstraf zal krijgen. Gale denkt echter dat hij onschuldig is en dat de moordenaar nog op vrije voeten rondloopt en legt een verband met de recente moorden.

10. In de gangen van de school loopt Sidney Billy tegen het lijf. Hij zegt dat ze de moord op haar moeder achter zich moet laten en verder moet met haar leven. Zijn moeder is toch ook vertrokken, en hij maakt het toch ook goed… Sidney loopt boos weg.

11. Op het toilet hoort Sidney 2 medestudenten roddelen over haar en haar moeder. Als de meisjes weg zijn hoort ze geluiden in een ander hokje. Ghostface springt te voorschijn, maar Sidney kan ontsnappen.

12. Gale flirt met Dewey, in haar eigen voordeel natuurlijk.

13. De lessen op Woodsboro High worden geschorst. Stuart wil daarom ‘s avonds een feestje geven en nodigt Tatum en Sidney uit.

14. Het schoolhoofd wordt in zijn kantoor aangevallen en vermoord door Ghostface.

15. Sidney en Tatum praten over het feit of Sidneys moeder echt een verhouding had met Cotton Weary of met andere mannen.

16. In de videotheek discussiëren Randy en Stuart over de identiteit van Ghostface. Billy hoort hen en wordt boos; misschien is Randy wel de dader!

17. Iedereen in de stad sluit de deuren wegens de avondklok. Dewey zet Sidney en Tatum af bij de supermarkt waar ze inkopen gaan doen voor het feestje.

18. Dewey krijgt van de commissaris te horen dat de telefoontjes van Ghostface afkomstig zijn van de mobiele telefoon van Sidneys vader. Morgen is het trouwens 1 jaar geleden dat Maureen Prescott vermoord werd.

19. Dewey zet Tatum en Sidney af op het feestje bij Stuart. Gale Weathers en haar cameraman komen daar ook een kijkje nemen, in de hoop een goed verhaal te vinden. Dewey betrapt hen, maar heeft er geen bezwaar tegen dat Gale samen met hem een kijkje gaat nemen. Ze kan nog vlug een minicamera meenemen zonder dat Dewey het ziet.

20. Gale en Dewey gaan binnen op het feestje. Gale kan ongemerkt haar camera verstoppen zodat het hele gebeuren gefilmd wordt. Dewey vertelt Sidney dat haar vader nog steeds niet gevonden is.

21. Tatum gaat drank halen in de garage, maar wordt hier verrast door Ghostface. Hij vermoordt haar.

22. Billy komt op het feestje aan; hij wil met Sidney spreken. Samen gaan ze naar de slaapkamer van Stuarts ouders.

23. Gale komt terug in het televisiebusje. Binnen ziet ze de beelden van wat er op het feestje gebeurd, hoewel met 30 seconden vertraging.

24. Sidney en Billy hebben een goed gesprek. Sidney vertelt aan Billy dat ze toch met hem wil vrijen. Ondertussen legt Randy op het feestje de regels uit die je moet volgen om een slasherfilm te overleven.

25. Gale en Kenny bekijken in het busje de beelden van het feestje. Dewey komt vertellen dat er even verderop een auto is gesignaleerd en dat hij een kijkje gaat nemen. Gale gaat mee.

26. Sidney vrijt met Billy. De feestvierders beneden in het huis vernemen dat hun schoolhoofd vermoord is en een aantal van hen besluiten er naar toe te gaan.

27. Dewey en Gale stellen vast dat de auto van Sidneys vader is.

28. Sidney en Billy hebben een gesprek over Billy’s arrestatie. Billy weet niet hoe hij aan Sidney moet bewijzen dat hij geen moordenaar is. Op dat moment komt Ghostface binnen en hij steekt Billy neer. Sidney weet te ontsnappen. Ze holt naar het televisiebusje en ziet samen met Kenny hoe Ghostface Randy besluipt maar hem toch niet vermoordt. Als Kenny naar binnen wil gaan om Randy te waarschuwen, herinnert hij zich plots dat de beelden 30 seconden vertraging hebben. Op dat moment komt Ghostface opdagen en vermoordt hij de cameraman. Sidney kan opnieuw ontsnappen.

29. Gale en Dewey komen opnieuw bij het huis. Gale ontdekt dat haar cameraman vermoord is en wil in paniek wegrijden. Onderweg moet ze uitwijken voor Sidney en belandt ze in een gracht. Sidney holt terug naar het huis.

30. Wanneer Sidney terug bij het huis is, komt Dewey buiten gestrompeld met een mes in de rug. Achter hem komt Ghostface buiten. Na een achtervolging komt Sidney terug bij het huis. Daar komt ze Stuart en Randy tegen die er elkaar van beschuldigen de moordenaar te zijn.

31. Sidney gaat naar binnen en sluit de deur. Opeens hoort ze boven gestommel. Billy blijkt niet dood te zijn. Hij laat Randy binnen, maar schiet hem dood. Sidney ontdekt dat Billy samen met Stuart de moorden heeft gepleegd ook die op Sidneys moeder. Zij had namelijk een affaire met Billy’s vader waardoor die wegging bij haar gezin. Dat kon Billy niet verkroppen. Stuart en Billy willen alle schuld in de schoenen van Sidneys vader – die ze al enkele dagen vasthouden - schuiven en doen uitschijnen dat hij naar aanleiding van de verjaardag van het overlijden van zijn vrouw helemaal door het lint ging. Na een gevecht slagen Gale en Sidney erin de moordenaars te overmeesteren.

32. Dewey en Randy hebben het toch nog overleefd en worden met de ziekenwagen weggevoerd. Gale maakt al meteen een live-verslag van de feiten.

 

 

Bijlage 2 Decoupage in scènes: Scream 2

 

1. In de Riaolto-bioscoop vindt een sneakpreview van de film Stab, gebaseerd op de gebeurtenissen uit Scream, plaats. Twee zwarte studenten, Maureen en Phil, hebben gratis tickets, maar vooral Maureen maakt een boel bezwaren tegen deze ‘domme blanke film’. Zwarten werden volgens haar steeds genegeerd in het slashergenre. Aan de ingang van de zaal krijgt iedereen een Stab-pakket, met daarin onder andere het Ghostface-masker en het zwarte kostuum.

2. In de zaal begint de film voor een dolenthousiast publiek; zo goed als alle toeschouwers hebben het kostuum aangetrokken en het masker opgezet. Op het witte doek zien we de openingsscene van Stab, duidelijk herkenbaar uit Scream. Maureen vindt het eng en verlaat de zaal om snoep te kopen.

3. Als ze bij het snoepwinkeltje staat aan te schuiven, hoort Maureen vertellen dat de gebeurtenissen uit Stab gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, een jaar geleden in Woodsboro. In de foyer komt ze Phil tegen die haar flink laat schrikken. Hij is onderweg naar het toilet.

4. Terwijl Maureen opnieuw plaatsneemt in de zaal, staat Phil aan te schuiven in het toilet. Als hij uiteindelijk een leeg hokje vindt, hoort hij rare geluiden in het aanpalende hokje. Wanneer hij tegen de muur staat te luisteren, boort Ghostface, die aan de andere kant staat, zijn mes door de muur. Phil valt dood neer.

5. In de filmzaal vraagt Maureen zich ondertussen af waar Phil blijft. Plots komt hij met het masker op naast haar zitten, althans dat denkt ze. In werkelijkheid is het Ghostface die haar tijdens de film vermoordt. Niemand in de zaal merkt dit, want iedereen gaat nogal op in de film.

6. Sidney wordt wakker gebeld in haar kamer op Windsor College door iemand die de stem van Ghostface imiteert. Ze kan het telefoontje echter snel traceren en ontdekt dat het een medestudent is.

7. Haar kamergenootje Hallie komt binnen en herinnert Sidney er aan dat ze hadden afgesproken om ‘s avonds naar een feestje te gaan van de studentenclub Delta Lambda. Sidney heeft er echter niet veel zin in.

8. Via het televisiejournaal komen ze te weten wat de avond voordien gebeurd is met Phil en Maureen. Sidney gaat Randy zoeken. Onderweg wordt ze belaagd door de pers.

9. Randy zit in de les filmtheorie waar een discussie wordt gevoerd over de invloed van geweld in de cinema. Deze discussie gaat over in een discussie over sequels. Randy en CiCi zetten Mickey voor schut.

10. Sidney vangt Randy op na de les en verteld hem wat er gebeurd is. Derek, het liefje van Sidney, voegt zich bij hen.

11. Gale Weathers en haar nieuwe cameraman verschijnen op Windsor College. Debbie Salt, verslaggever van de plaatselijke krant dringt zich op aan Gale. Gale zet Debbie op haar plaats.

12. Op een persconferentie legt Gale de politiecommissaris het vuur aan de schenen. Maar volgens hem hebben deze moorden niets te maken met de moorden in Woodsboro.

13. Sidney en haar medestudenten merken Gale op.

14. De meisjes van de studentenclub Delta Lambda komen naar Sidney en betuigen haar hun medeleven. Ze nodigen haar uit voor het feestje ‘s avonds maar Sidney heeft niet veel zin.

15. Sidney ontmoet Dewey. Ze bespreken samen de feiten. Dewey is bezorgd om Sidney en stelt haar voor om in de buurt te blijven zodat hij haar kan beschermen.

16. Sidney ontmoet Gale die haar confronteert met Cotton Weary, die ze ooit vals beschuldigde van de moord op haar moeder. Sidney is niet opgezet met deze confrontatie en geeft Gale een dreun.

17. Gale ontmoet Dewey, die haar vraagt Sidney met rust te laten. Dewey uit zijn ongenoegen over hoe Gale hem in haar boek heeft afgeschilderd.

18. Sidney en Hallie komen aan op het feestje van studentenclub Delta Lambda.

19. De volgende scene speelt zich af in het studentenhuis van Omega Beta Zeta. Al de studenten zijn naar het feestje maar CiCi blijft thuis om straks in nuchtere toestand haar medestudenten naar huis te rijden. Ze telefoneert met een vriendin en kijkt ondertussen televisie (de film Nosferatu). Plots krijgt ze op een andere lijn telefoon van Ghostface. Hij bedreigt haar. CiCi hoort boven allerlei geluiden.

20. CiCi holt naar buiten. Haar vriendin aan de andere kant van de lijn geeft haar de raad naar de campusbeveiliging te bellen.

21. Terug in huis gaat CiCi op zoek naar de oorsprong van de geluiden. Opnieuw krijft ze telefoon. Op dat moment wordt ze aangevallen door Ghostface die haar vermoordt.

22. Sidney praat op het feestje met de meisjes van Delta Lambda. Daarna zet ze zich even neer op de trap met haar vriend Derek. Plots komt er iemand binnen gestormd met de boodschap dat er iets gebeurd is in het studentenhuis van Omega Beta Zeta.

23. De politie vindt het lijk van CiCi. Ook Gale is weer ter plaatse met haar cameraman.

24. Wanneer Sidney haar jas neemt om naar huis te gaan, gaat in het studentenhuis van Delta Lambda de telefoon. Ze neemt de telefoon op en hoort de stem van Ghostface aan de andere kant. Hij bedreigt haar en verschijnt opeens achter haar.

25. Sidney weet te ontsnappen en Derek en Dewey gaan binnen een kijkje nemen. Derek loopt in de achtervolging een wonde op.

26. In het ziekenhuis praat Sidney met Mickey over het voorval. Dewey insinueert dat Derek iets met de zaak te maken heeft omdat hij slechts een kleine wonde heeft opgelopen.

27. De politiecommissaris overloopt samen met Gale en Dewey de feiten. Gale suggereert dat de dader de moorden in Woodsboro wil overdoen. Dewey is bezorgd om Sidney en wil dat ze beschermd wordt.

28. Sidney vraagt Derek om uit haar buurt te blijven, zogezegd om zijn eigen bestwil. Eigenlijk vertrouwt ze hem niet.

29. Gesprek tussen Gale en Dewey. Dewey twijfelt aan de motieven van Gale om de dader te vinden (haar boek!).

30. De pers stelt allerlei vragen aan Gale over Dewey. Ze veronderstellen dat hij er misschien iets mee te maken heeft omdat hij afkomstig is uit Woodsboro.

31. In de eetzaal betuigt Derek openlijk zijn liefde aan Sidney. Hij geeft haar zijn Griekse letters als bescherming.

32. Randy en Dewey zien een reportage over de film Stab. Ze bespreken de mogelijke verdachten in de huidige moordzaken.

33. Gales cameraman krijgt schrik om vermoord te worden, zoals zijn voorganger.

34. Sidney wil zich terugtrekken uit het theaterstuk van haar dramafaculteit. Haar leraar weet haar toch te overtuigen om in het stuk te blijven spelen.

35. Wanneer het theaterstuk nog eens gerepeteerd wordt, ziet Sidney tussen de maskers van haar medespelers plots het masker van Ghostface. Ze raakt in paniek. Het stuk wordt stilgelegd, maar Ghostface is ondertussen al verdwenen.

36. Derek komt Sidney halen. Ze wil echter alleen zijn en stuurt hem weg.

37. Gale, Randy en Dewey bespreken de feiten. Opeens wordt er gebeld: Ghostface. Hij kan hen zien. Randy houdt hem aan het praten, terwijl Gale en Dewey op zoek gaan naar iemand met een GSM. Ook Randy gaat op zoek. Plots wordt hij een busje ingetrokken door Ghostface en wordt hij vermoord. Gale en Dewey merken dat Randy weg is en vinden zijn lijk in het busje van de cameraman.

38. Sidney wordt bedreigd via de computer. Haar bewakers gaan op zoek naar de zender terwijl Sidney in de hal wacht. Hier ontmoet ze Cotton. Wanneer ze niet op zijn voorstel ingaat (voor een TV-interview), wordt hij erg boos en arresteren de bewakers hem.

39. In het politiebureau wordt Cotton door de commissaris ondervraagd. Sidney verneemt de moord op Randy. Cotton wordt vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. De politie beslist om Sidney en haar kamergenote Hallie naar een veiliger plaats te brengen.

40. Cotton en Gale worden ondervraagd door de pers.

41. Gale en Dewey bekijken de beelden die eerder opgenomen werden, omdat ze vermoeden dat de moordenaar er opstaat. Plots verschijnt er een beeld op het scherm dat Gale niet zelf heeft opgenomen. Opeens zien ze Ghostface. In een achtervolging wordt Dewey neergestoken. Gale kan echter ontsnappen.

42. Derek neemt afscheid van Sidney die door haar bewakers wordt meegenomen. Hij wordt door enkele leden van de studentenvereniging meegevoerd en gestraft omdat hij zijn letters aan Sidney heeft gegeven.

43. De wagen waarin Sid, Hallie en de 2 bewakers zitten, wordt overvallen door Ghostface. Deze laatste schakelt de 2 bewakers uit en neemt het stuur over. Hij rijdt weg met de 2 meisjes. Na een ongeluk is Ghostface bewusteloos. Sidney en Hallie kunnen uit de auto ontsnappen. Wanneer Sidney teruggaat naar de auto om Ghostface te ontmaskeren, is die reeds verdwenen. Plots grijpt hij Hallie en vermoordt haar.

44. Gale belt de politie op en vertelt dat Cotton Weary de moordenaar is.

45. Sidney is in het theater van de school. Plots wordt er een spot op haar gericht en worden de uitgangen afgesloten. Ze vindt Derek vastgebonden. Wanneer ze hem wil losmaken komt Ghostface die insinueert dat Derek medeplichtig is. Ghostface maakt zich bekend: het is Mickey. Hij schiet Derek neer. Mickey wil opgepakt worden en het geweld in de cinema de schuld geven. Er volgt een gevecht tussen Sidney en Mickey. Op dat moment komen Gale en mevrouw Loomis (Debbie Salt, de journaliste) te voorschijn. Loomis blijkt de opdrachtgever te zijn van Mickey. In een schietparty worden Mickey en Gale neergeschoten. Sidney en mevrouw Loomis gaan in gevecht. Net wanneer Sidney op het punt staat vermoord te worden, verschijnt Cotton in het theater met een revolver. Mevrouw Loomis probeert Cotton te overtuigen om haar Sidney te laten vermoorden zodat hij alle aandacht krijgt op TV. Sidney belooft hem echter een interview met Dyane Sawyer. Dit geeft voor Cotton de doorslag waarop hij Debbie Salt neerschiet. Gale blijkt niet dood te zijn; Mickey ook niet, al duurt dat niet lang meer.

46. Dewey wordt nog levend buitengedragen. Sidney is fair tegenover. Cotton en stuurt de pers naar hem toe. Volgens haar is hij de held.

 

 

Bijlage 3 Découpage in scènes: Scream 3

 

1. Cotton Weary zit vast in de file. Plots krijgt hij een telefoontje van Ghostface die hem vertelt dat hij bij zijn vriendin is. Cotton Weary rept zich naar huis.

2. Christine, de vriendin van Cotton, komt uit de douche. Ze hoort iets in huis en gaat op het geluid af. Plots ziet ze Ghostface. Ze vlucht weg en sluit zich op. Ghostface praat via de stemvervormer met de stem van Cotton.

3. Cotton komt thuis en sluipt binnen. Christine denkt dat hij haar wil vermoorden en slaat hem neer, waarna ze langs achteren wordt aangevallen door Ghostface. Later vermoordt die ook Cotton.

4. Sidney leeft samen met haar hond Cher op haar landgoed. Ze verdient de kost met een telefonische hulplijn.

5. Gale houdt een lezing voor toekomstige journalisten. Bij het buitengaan ontmoet ze Mark Kincaid van de LAPD die haar komt vertellen dat Cotton Weary is vermoord. Bij het lijk werd een oude foto gevonden van Maureen Prescott, de moeder van Sidney. De politie vraagt Gale om haar medewerking bij het onderzoek.

6. Sidney hoort op de televisie over de moorden.

7. De pers belegert de Sunrise Studio’s waar Stab 3 wordt opgenomen. De regisseur en de producer discussiëren over het voortzetten van de productie nu één van de acteurs, Cotton Weary, werd vermoord. Ook de acteurs bespreken de feiten.

8. Gale komt binnen op de set, waar Woodsboro is nagebouwd. Ook Dewey loopt daar rond als adviseur. Hij blijkt een relatie te hebben met de actrice die de rol van Gale speelt.

9. Gale wordt de studio’s uitgegooid omdat ze opnames maakt met een verborgen camera.

10. Sidney is met haar vader in haar landhuis. Sidney uit haar angst.

11. Het is nacht, Sidney droomt dat haar moeder door de tuin zwerft. Ze vertelt Sidney dat alles wat zij aanraakt slecht is.

12. Sarah komt de studio’s binnen en zoekt Roman. Tyson brengt haar aan het schrikken. Plots krijgt ze telefoon van Roman, de producer. Ze bespreken de rol van Sarah in Stab 3. Na een tijdje beseft ze dat het niet Roman is aan de andere kant van de lijn maar Ghostface.

13. Sarah verstopt zich tussen een aantal Ghostface-kostuums. Tussen de kostuums zit de echte Ghostface. Hij springt plots te voorschijn en vermoordt Sarah.

14. Gale zit op een terras met Dewey. Ze bespreken hun vroegere relatie. Dewey uit zijn bezorgdheid over Sidney

15. Dewey en Gale worden op de hoogte gebracht van de tweede moord. Volgens het script van Stab 3 wordt Gale als derde vermoord.

16. Ook bij het lijk van Sarah werden foto’s van Maureen Prescott gevonden. Gale spreekt hierover met Kincaid.

17. Roman Bridger heeft schrik dat hij de volgende is die vermoord zal worden. De politie ondervraagt hem over het telefoongesprek en de afspraak die hij had met Sarah. Roman weet nergens van. Hij moet mee naar het bureau.

18. Sidney krijgt telefoon voor de hulplijn. Aan de andere kant van de lijn vertelt een vrouw dat ze iemand vermoord heeft. Plots ziet Sidney dat de telefoon niet vanuit het call-center komt maar op haar privélijn. De vrouw zegt dat ze de moeder van Sidney is en dat Sidney het nieuws moet opzetten. In werkelijkheid is het natuurlijk Ghostface, die blijkbaar van plan is Sidney psychisch te kraken.

19. De acteurs van Stab 3 zitten bij elkaar om hun ontgoocheling over de stopzetting van de opnames te verwerken.Gale ziet Jennifer en Dewey hand in hand lopen en hoort hen over haar praten. Gale wordt door Jennifers lijfwacht betrapt bij het afluisteren. Ze wordt bij Dewey gebracht en vertelt hem dat Roman is vrijgelaten. Wanneer ze samen nog eens de foto’s die bij de lijken gevonden werden bekijken, ontdekken dat één van de foto’s gemaakt werd voor dezelfde studio als waar Stab opgenomen wordt.

20. Wanneer Jennifers lijfwacht rondsnuffelt in de trailer van Dewey, wordt hij overvallen door Ghostface die hem neersteekt.

21. Dewey, Gale en de acteurs ontdekken dat Jennifers lijfwacht is vermoord.

22. Per fax krijgen ze een script toegestuurd van Ghostface. Eén van de acteurs komt om het leven wanneer er een gasontploffing is in het huis van Jennifer.

23. Ghostface verschijnt achter Gale. Gelukkig ziet Dewey hem en begint op hem te schieten. Ghostface weet te ontsnappen. Gale bedankt Dewey om voor de zoveelste keer haar leven te redden. Dewey vindt opnieuw een foto van Maureen Prescott met op de achterkant de volgende boodschap: “I killed her!” .

24. Dewey en Gale spreken met inspecteur Kincaid, die wil weten waar Sidney is. Dewey aarzelt aanvankelijk om het nummer te geven. Plots komt Sidney het bureau binnen.

25. Sidney bezoekt de set, samen met Gale en Dewey. Ze ontmoeten het zusje van Randy die hen een filmtestament van haar broer laat zien, opgenomen tijdens de gebeurtenissen op Windsor College. Randy vertelt hen de regels van het laatste deel van een trilogie.

26. Gale en Jennifer doorzoeken samen de studioarchieven. Ze ontdekken dat Maureen Prescott heeft meegespeeld in een aantal films die door John Milton, de producer van Stab 3, werden geregiseerd.

27. Wanneer Sidney zich opfrist in de toiletten, ziet ze dat er iemand met een zwart kleed in 1 van de hokjes zit. Wanneer ze deur openstampt blijkt het niet Ghostface te zijn, maar Angelina Tyler, die Sidney speelt in Stab 3. De actrice zegt dat ze het Ghostface-kostuum wil meenemen als souvenir.

28. Sidney neemt een kijkje op de set van Stab. Plots verschijnt Ghostface en er volgt een achtervolging. Later probeert hij Sidney opnieuw psychologisch te kraken door te doen alsof hij de moeder van Sidney is. Sidney weet te ontsnappen.

29. Inspecteur Kincaid vindt het verhaal van Sidney een beetje vreemd en beweert dat er niemand op de set was. Hij neemt haar mee naar het bureau.

30. Gale en Jennifer vertellen Dewey wat ze te weten zijn gekomen over Maureen Prescott.

31. Waneer John Milton een gesprek heeft met Roman, komen plots Jennifer, Dewey en Gale binnenvallen. Ze ondervragen John Milton over Sidneys moeder.

32. Op het politiebureau hebben Kincaid en Sidney een gesprek over horrorfilms. Nadien wordt Sidney over haar moeder ondervraagd. Kincaid gelooft het verhaal van Sidney en gaat de set verder onderzoeken.

33. Gale, Jennifer en Dewey zijn op weg naar Sidney. Net op dat moment belt Sidney met de mededeling dat ze naar Milton gaat, omdat die iets weet over haar moeder. Gale en Dewey vinden dit geen goed idee en besluiten haar te volgen. Natuurlijk was Ghostface aan de lijn.

34. Alle acteurs zijn op het verjaardagsfeestje van regisseur Roman in het huis van Milton. Ghostface heeft ook Gale, Dewey en Jennifer er naar toe gelokt. Iedereen gaat op zoek naar de geheime projectieruimte die in het huis verborgen zou zijn. Na een tijdje wordt Roman voor dood aangetroffen in de kelder. Dewey en Gale vinden het vreemd dat Sidney er nog niet is en bellen opnieuw het nummer van waar Sidney hen had gebeld. Opeens begint er in een kast een gsm te rinkelen. Ze ontdekken in de kast een stemvervormer en het kostuum van Ghostface. De moordenaar is dus in huis… Verschillende acteurs worden vermoord door Ghostface.

35. Sidney krijgt op het politiebureau telefoon van Ghostface. Hij heeft Gale en Dewey bij zich en eist dat Sidney naar hem toe komt.

36. Sidney gaat naar het huis van Milton waar ze Gale en Dewey vastgebonden aantreft. Ze schiet Ghostface neer wanneer die plots achter haar verschijnt, maar hij blijkt een kogelvrij vest aan te hebben. Ook inspecteur Kincaid komt in het huis. Wanneer Sidney alleen is met Ghostface, verwijdert hij zijn masker. Het is Roman Bridges, die helemaal niet dood was. Hij blijkt een halfbroer te zijn van Sidney, het resultaat van een vrijpartij tussen Maureen en John Milton. Zijn moeder wilde echter niets van hem weten waardoor hij verbitterd opgroeide. Toch slaagde hij erin haar terug te vinden in Woodsboro. Ze wees hem echter opnieuw af, waarna Roman haar begon te achtervolgen en haar geheime verhoudingen – waaronder die met Billy’s vader – op video vastlegde. Hij toonde de beelden aan Billy, en kon hem daarmee overhalen Maureen te vermoorden, waarna het hele verhaal uit Scream begon. Hij probeert nu ook Sidney te vermoorden, maar die steekt hem neer. Nadat Roman nog een paar keer tot leven komt, zoals Randy al had verspeld, schiet Dewey hem enkele kogels in het hoofd.

37. Op het landgoed van Sidney vraagt Dewey Gale ten huwelijk. Sidney en Mark Kincaid blijken een koppel te zijn.

 

Bijlagen 4, 5 en 6 enkel in pdf

home lijst scripties inhoud vorige volgende