RADIO SCORPIO. Studenten in de ether. (Dave Timmermans)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Inleiding

 

In deze verhandeling wordt een poging gedaan Radio Scorpio zo goed mogelijk in beeld te brengen. Er wordt getracht om alle aspecten van deze lokale zender te bespreken en zelfs even naar de toekomst van het medium radio te kijken.

In het eerste hoofdstuk wordt heel de geschiedenis van Radio Scorpio in kaart gebracht. Deze geschiedenis begon op 6 december 1979. Anno 2003 is deze lokale radiozender nog steeds in de ether. De hele periode tussen 1979 en 2003 komt aan bod in dit eerste hoofdstuk.

In hoofdstuk 2 worden naast de wetgeving de verschillende radio-organisaties besproken. De lectuur van dit hoofdstuk schetst een duidelijk beeld van het wettelijk kader waarin Radio Scorpio moet werken.

Hoofdstuk 3 gaat dieper in op de organisatie van Radio Scorpio. Zowel de werking van de Raad van Beheer als die van het dagelijks bestuur worden besproken. Dit hoofdstuk wordt afgesloten met een nauwkeurige bespreking van de nieuwsredactie, Scorpioscoops.

Het vierde hoofdstuk besteedt aandacht aan de eigendom, de organisatiestructuur, de financiering, de inkomsten, de medewerkers, de externe invloeden en de programmatiepolitiek. Kortom hier wordt het management van de lokale radio in het algemeen, en meer specifiek ook die van Radio Scorpio besproken.

In hoofdstuk 5 wordt naar de toekomst gekeken. Radio Scorpio wil in de toekomst met internetradio starten. In dit hoofdstuk wordt internetradio vergeleken met de klassieke radio, worden de verschillende soorten internetradio besproken.

Het belang van een alternatieve radio, zoals Radio Scorpio, komt in hoofdstuk 6 aan bod.

In hoofdstuk 7 wordt de programmatie besproken. Elk programma wordt hier nader omschreven.

Het luisteronderzoek en de resultaten zijn terug te vinden in hoofdstuk 8.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende