De transmissie en toekomst van de traditionele Navajocultuur. (Lieselotte Olders)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Voorwoord

 

De ‘native American culture’ heeft op mij altijd een grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Ik ben blij dat deze verhandeling mij een mogelijkheid heeft geboden één van die rijke, prachtige culturen, die van de Navajo, van dichtbij te bestuderen. Ik wil een aantal mensen bedanken die mij hierbij hebben geholpen.

 

Eerst en vooral wil ik Mike Hay en zijn gezin bedanken. Mike heeft mijn hele verblijf ter plaatse geregeld en me met vele interessante mensen in contact gebracht. Hij heeft me daarbij belangeloos in zijn huis en leven binnengelaten en me een familie aanboden ver van huis. Ik wil ook Debbie bedanken en de vele andere ‘New-Mexicans’, Navajo en niet-Navajo, zonder wie deze verhandeling nooit tot stand zou kunnen gekomen zijn.

 

Maar ook op het thuisfront heb ik op veel steun kunnen rekenen. Eerst en vooral wil ik mijn ouders bedanken, zonder wie ik mijn studies nooit had kunnen voltooien. Ik wil Val bedanken, voor de onvervangbare vriendschap en steun. Ook wil ik mijn zussen Inne en Bieke bedanken voor het vele lees- en verbeterwerk en de technische ondersteuning. Bedankt ook aan al mijn vrienden, in Leuven en Oostende en vooral aan Sabine voor de solidariteit tijdens het schrijven van deze verhandeling.

 

Tenslotte, maar zeker niet in het minst, wil ik mijn promotor, R. Devisch, bedanken voor de stimulerende interesse en kritische beoordeling.

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende