Marketing en jongerencultuur. (Tom Palmaerts)

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende  

 

Bijlagen

 

1    Generationele marketing

 

Op de kaft van het boek ‘Rocking the ages’, wordt een samenvatting gegeven van de verschillende generaties.  Dit is een kopie hiervan.

 

2    Red Bull: BMX wedstrijd

 

Red Bull creëert zelf places-to-be.  Hier een voorbeeld van een affiche voor een BMX-westrijd in Knokke, 2001.  Eventmarketing ten top, met naast de wedstrijd ook dj-acts. 

 

3 Diesel: zomercampagne

 

De komende zomercampagne van Diesel hanteert emoties als opwinding, romantiek, vriendschap.  Dit vrolijke tafereel wordt steeds vergezeld van een kwaadaardige clown.  Het is een voorbeeld van hoe reclame verrassend en onverwachts kan zijn.  De advertentie hieronder is een van uit de campagnereeks. 

 

 

4    Diesel: wintercampagne

 

De wintercampagne van Diesel stak de draak met merken die zichzelf verkopen als de sleutel tot een succesvol leven.  ‘Diesel, for succesful living’ was hun slogan, telkens gecombineerd met een aantal hilarische uitspraken, zoals hier: ‘Save yourself, don’t move.’ 

 

5    Kipling

 

Kipling hanteert lifestyle marketing.  Ze stellen de vraag aan de doelgroep: ‘What else does she need?’  Waarop ze zelf meteen ook een antwoord op geven: ‘Kipling is a way of life.  When choosing what to wear, this bag is all that counts.  Bold and original, Kipling frees your mind.  Be fashionable.  Totally fashionable.’


 

6    Eastpak

 

Een prachtig voorbeeld van No-nonsense aanpak in reclame is deze advertentie van Eastpak ‘Built to resist.’ 


 

7    Kids & media @ the new millennium

 

8        Uit ‘Kids & Media @ the new millennium’ van de Kaiser Family Foundation komen deze twee tabellen, ze bieden een overzicht van de tijd dat jongeren luisteren naar audio media.  De eerste tabel is ingedeeld volgens leeftijd en de tweede volgens leeftijd en sekse.

Twix

 

’Twix, it’s all in the mix.’  Twix adverteert met deze reclame in het magazine Out Soon.  Vermits Out Soon zich richt op de uitgaande jeugd, kan Twix in hun advertentie op deze doelgroep inspelen.  Twix kan in dit magazine zeer doelgroepgericht een advertentie plaatsen.

 

9    Adbuster

 

Adbuster gebruikt reclame om anti-reclame te maken.  Hier zie je een voorbeeld van Tommy Hilfinger ‘Follow the flock’ (volg de kudde) en Obsession (met een brakende vrouw). 

     

 

home lijst scripties inhoud vorige volgende